banner

Havendag 2017

Op zaterdag 13 mei wordt in de jachthaven het seizoen weer officieel geopend met de Havendag. Vrijdag avond zijn er interessante workshops over veiligheid aan boord en het trimmen van zeilen en masten.
Die laatste is voor ons interessant omdat we de verstaging helemaal opnieuw hebben vastgezet na de reparatie van de fok roller. We besluiten zaterdag ochtend om het hoofdwant nog wat strakker te zetten aan de stuurboordskant.
Zaterdag middag wordt de gebruikelijke wedstrijd gevaren en dan zal het blijken of dit effect heeft gehad.
We gaan op tijd het water op om de voorgeschreven rakken te testen op de windrichting. Het is niet ongunstig, het tegenwindse rak moeten we met 1 slag kunnen halen. De wind staat uit het Zuidwesten en is kracht 4. Prima!

   

Onze start is om 14:30 en we maken lijkt het een rondje te veel waardoor we laag over de startlijn gaan, maar bovenin zit de rest en die bezorgen elkaar veel vuile wind en komen nauwelijks weg. We varen al snel het veld voorbij. De Jason en de Anna gaan vroeg over stag, maar wij varen over BB helemaal door (dit is onze gunstige kant) en gaan laat overstag. Hierdoor komen we pas als derde bij de eerste boei. We proberen de topgenua op te zetten, maar met z'n tweeŽn varend is dat lastig en hij doet ook nog nauwelijks wat achter het grootzeil. De volgende ronde laten we hem weg en sparen de moeite. We blijven de Jason en de Anna goed in de buurt en de mast trimming lijkt succes te hebben vergeleken met vorig jaar. In de uitslag blijkt dat we nog beter hebben gevaren dan gedacht. Na verrekening van de handicap blijken we de wedstrijd als derde te zijn geŽindigd. We zijn zeer tevreden. Zie hier de uitslag.